Župa Sveti Matej - Viškovo

Svetomatejski malonogometni turnir ministranata iz Riječke nadbiskupije

Objavljeno 26. rujna 2009.

Na umjetnoj travi Sportskog centra u Ronjgima na Viškovu, a u organizaciji ŽPV-a Župe sv. Mateja iz Viškova, održan je Malonogometni turnir ministranata iz Riječke nadbiskupije, ‘Sv. Matej 2009.’. Ove se godine prijavilo osam ekipa iz pet župa Riječke nadbiskupije, koje su bile podijeljene u dvije natjecateljske dobne skupine: mlađi uzrast (4., 5. i 6. razred osnovne škole – 3 ekipe) i stariji uzrast (7. i 8. razred osnovne škole te srednja škola – 5 ekipa). Svaka utakmica trajala je 2 x 10 minuta. Specifičnost natjecanja jesu posebna pravila igre: prosta riječ značila je 2 minute isključenja, a bilo koja psovka isključenje sa turnira (za ovo se pravilo nije ukazala potreba za njegovu primjenu). I ove godine, utakmice je besplatno sudio profesionalac Tomislav Jukica, a kasnije, nakon njegovih profesionalnih obveza, župni vikar sa Srdoča vlč. Malnar.

Mnistranti su se okupili u crkvi Sv. Mateja u 9.30 h te su nakon molitve započeli natjecanje po sistemu ‘svak sa svakim’ od 10.15 pa sve do 15.30 h. Sponzor turnira bila je ob. Ivkić iz Marinića (svi pehari) te Župa sv. Mateja. Nagrade su bile: pehari od 1. do 3. mjesta (za obje dobne skupine zasebno), statue za najboljeg strijelca, najboljeg golmana, najboljeg igrača te istaknutog fair-play igrača/momčad; ostale nagrade: majice hrvatske nogometne reprezentacije sa potpisom Šukera. Za sve sudionike bili su osigurani sokovi te okrjepa iz obližnje pizzerie.
– Naši ministranti, prošlogodišnji pobjednici turnira, bili su oslabljeni bolešću najboljeg strijelca i igrača prošlogodišnjeg turnira te su nakon oštre borbe na kraju zauzeli 3. mjesto u starijoj kategoriji.
slike sa turnira preuzmite ovdje

NAJBOLJI
Mlađi uzrast:
– 1. mjesto: ekipa ‘Marije Pomoćnice 1’
– 2. mjesto: ekipa ‘Presvetoga Srca Isusova’ sa Zameta
– 3. mjesto: ekipa ‘Marije Pomoćnice 2’.

– Najbolji strijelac: ministrant Keleković iz ekipe ‘Marije Pomoćnice 1’.
– Najbolji golman: ministrant sa Zameta.
– Najbolji igrač: ministrant Paljokaj iz ‘Marije Pomoćnice 1’.

Stariji uzrast:
– 1. mjesto: ekipa ‘Marije Pomoćnice’
– 2. mjesto: ekipa ‘Sv. Križa 1’ sa Zameta
– 3. mjesto: ekipa ‘Sv. Mateja’ sa Viškova
– 4. mjesto: ekipa ‘Sv. Križa 2’ sa Zameta
– 5. mjesto: ekipa ‘Sv. Jurja’ sa Gornje Drenove

– Najbolji strijelac – tek nakon pucanja penala: Lovro Draženović.
– Najbolji golman: Augustin Sočković.
– Najbolji igrač: ministrant Renka.
– Fair play igrač: Zurak Matko.

Vrati se natrag »