Župa Sveti Matej - Viškovo

Hodočašće starijih ministranata u Salzburg

Objavljeno 10. svibnja 2009.

Pod vodstvom župnog vikara vlč. Miroslava Pergla, koji je vozio kombi-bus, te u suorganizaciji Danijela Jukice, člana ŽPV-a koji je vozio ‘župnikov’ auto, stariji ministranti, njih trinaest (nije za sve, nažalost, bilo mjesta), bili su tri dana (08.-10.05.) gosti Herz Jesu Missionara iz Salzburga, zajednice kojoj pripada i naš župnik p. Ivan.
Dvije sportske dvorane, nekoliko vanjskih terena, razgledavanje grada, stadiona, nekih svetišta te gostoprimstvo patrâ te Zajednice, osobito p. Marka Stipetića i p. Artura… oduševili su ministrante koji su htjeli produžiti svoj boravak u Salzburgu i po povratku odmah pitali: Možemo li već ove zime opet ići tamo?
Ministranti su sudjelovali u Salzburgu na nedjeljnom euharistijskom slavlju u Hrvatskoj katoličkoj župi u crkvi St. Andre na Mirabell-Platzu, koja je taj dan imala slavlje Prve Sv.Pričesti, te nakon Mise, upoznali dosadašnjeg hrvatskog nogometnog reprezentativca i kapetana Niku Kovača, koji, igrajući u Red Bull – Salzburgu, redovito sudjeluje na nedjeljnoj Sv. Misi u toj crkvi.

Vrati se natrag »