Župa Sveti Matej - Viškovo

Duhovna obnova ministranata i svečanost uvođenja u službu

Objavljeno 12. studenoga 2006.

Na nedjeljnoj župnoj Misi u 10 h, za desetoricu kandidata za ministrantsku službu, upriličen je svečani ‘obred’ njihovog primanja među ministrante župne zajednice. U službu poslužitelja oltara, župnik p. Ivan MSC primio je slijedeće kandidate: Franju Jurišića (voditelj), Antonia Markovića, Željka Marjanovića, Marka Radeljaka, Filipa Radeljaka, Danijela Krešića, Borisa Marića, Endia Tvrdinića, Matiju Ivkića i Filipa Jankovića.

U uvodnom dijelu, župnik je naglasio da ovi kandidati nastavljaju časnu službu mladića koji se stavljaju u službu Bogu, Njegovu oltaru, te predsjedatelju i okupljenoj zajednici. Uzore svome ministrantskom životu i služenju imaju u svetima Polionu, Alojziju, Stanislavu, Dominiku Saviu, Tarziciju i drugim plemenitim i svetim mladićima. Potaknuo ih je na vjernost i revnost u posluživanju oltara, na suradnju s pastirima Crkve, na davanje primjera u životu te odgovornost i radost u aktivnom sudjelovanju u liturgiji, te na izgradnju ove župne zajednice. U ‘obredu’ primanja u ministrantsku zajednicu, nakon što su javno izjavili da su dovoljno shvatili svoju dužnost i da su spremni preuzeti ovu službu, te da će svojim ponašanjem, pobožnošću i revnošću biti i drugima na poticaj da se s poštovanjem odnose prema domu Gospodnjem, župnik je kandidatima pojedinačno predao blagoslovljenu ministrantsku odjeću te znakove liturgijskih predmeta: Lekcionar, ampulice s posudom za hostije, svijećnjak sa svijećom, kadionicu, lađicu s tamjanom i zvonce.

Primanju je prethodila subotnja duhovna obnova za ministrante s temom o primjerima mučeništva svete djece i mladića prema euharistijskom Isusu, koja je završila pojedinačnom Ispovjeđu. Na središnjem misnom slavlju, proglašen je i naj-ministrant za mjesec listopad, a to je Filip Janković. Nakon Sv. Mise, ministranti su nastavili svoje druženje sa skromnom zakuskom.

Vrati se natrag »