Župa Sveti Matej - Viškovo

27. 03. – 04. 04. 2007. – Akcija ‘Novi krov’ – Uskrs pod novim krovom

Objavljeno 5. travnja 2007.

Uprkos nesigurnim vremenskim prognozama, u utorak 27. 03. bili su započeli a za osam dana i dovršeni, radovi potpune izmjene starog, opasnog, propusnog i nagorjelog krova na obiteljskoj kući jedne siromašne obitelji u Župi. Akcija je to glavnog organizatora, župnog Caritasa, na poticaj susjeda te obitelji za vrijeme župnikovog božićnog blagoslova. Prethodno je spojena i tekuća pitka voda u dom ove obitelji. Nekoliko obrtnika i velik broj župljana novčano je i na drugi način pripomoglo ovoj akciji, a najveću pomoć pružila je Riječka nadbiskupija te Caritas Riječke nadbiskupije u pronalaženju donacija za građu i crijep, posebno Ivica Plivelić.

Svu drvenu građu donirala je pilana ‘Ramljak’ iz Tršća, crijep je najvećim dijelom donacija ‘Jadran-Impexa d.o.o’ iz Kastva, svi limarski radovi i materijal od limarskog obrta ‘Jozo Marić’ iz Viškova, skela je osigurana već tradicionalnim donatorskim uslugama ‘Investa 2000 d.o.o.’ iz Viškova, a prijevoz od uvijek uslužne ‘Skele d.o.o’ iz Viškova i privatnog prijevoznika ‘Stipo Marić’ iz Srdoča.

Glavna voditeljica organizacije svih poslova bila je Vida Širola, ovogodišnja voditeljica župnog Caritasa.

Sve krovopokrivačke radove izvodili su dobrovoljno sin i otac, župljani Ivica i Franjo Pranjić, uz stalnu asistenciju Josipa Katića, Ante Jonjića, Dragana Katalinića, Stanka Perice, Silvestra Ninića, Veljka Širole, Veljka Vizintina, Vinka Kotarca, Branka Bijelića, Mandice Šimić, Mire Butorac te župnika.

Vrati se natrag »