Župa Sveti Matej - Viškovo

02. – 04. 10. 2009. – Svetice kod Ozlja: Duhovna obnova za članove ŽPV-a, ŽEV-a i župnog Caritasa

Objavljeno 5. listopada 2009.

Kao i prošle godine, tako i na početku ove nove pastoralne godine 2009./2010., članovi ŽPV-a, ŽEV-a te župnog Caritasa imali su od petka navečer do nedjelje iza ručka Duhovnu obnovu u obnovljenom pavlinskom samostanu u Sveticama. U okviru nedirnute prirode, duhovnu obnovu vodio je viškovski župnik p. Ivan MSC. Teme obnove bile su meditativne, euharistijske i duhovske, sve u cilju vlastite duhovno-duhovske obnove radi angažiranijeg suvremenog crkvenog apostolata i jedinstva članova.

– Od ‘izvanjskih’ aktivnosti, u subotu dopodne su svi sudionici pohodili Krašić, spomen-obilježje zatočeništva i smrti bl. Alojzija Stepinca, te u tamošnjoj crkvi izmolili Krunicu BDM i Krunicu Božanskog milosrđa, a navečer su na vrtnoj ‘terasi’ samostana u Sveticama pripravili izvrsni grill, za čiju izvrsnost zasluge pripisujemo Mladenu i Igoru. Nije izostala ni ranojutarnja berba vrganja, a za kestene bilo je malo prerano.
– U nedjelju dopodne, nakon predavanja, članovi ŽPV-a, ŽEV-a i Caritasa su sa mještanima slavili župno euharistijsko slavlje.

Vrati se natrag »